Повдигат се обвинения на седем лица, част от организираната престъпна група за рекет в Бургас. Това каза говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева на брифинг.

снимка; paragraph22.bg/

снимка; paragraph22.bg/

В хода на разследването са били са иззети мобилни телефони, парични суми и документи. На един от адресите е иззета и маска с прорези. В групата са участвали седем лица, криминално проявени и осъждани, които демонстрират висок начин и стандарт на живот. Един от членовете е осъден на доживотен затвор без замяна за убийството на две лица чрез взрив на автомобил.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

От Старозагорския затвор, където към момента той излежава присъдата си, е осъществявал контакт с групата. Двете насоки на действия са били охранителна дейност, а също и заеми срещу висока лихва. Членовете на групата заплашвали собственици на търговски обекти, хотели и комплекси да сключват договори с охранителни фирми, управлявани от членове на групировката. Събрани са доказателства, че членовете са осъществявали побой на до хранителни и конкурентни на тях фирми.


Share Follow

Leave A Reply