Франция е права да иска да наложи вето на началото на преговорите за членство на Северна Македония в Европейския съюз, защото югозападната ни съседка не е готова. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на празника на Специалните сили в Пловдив. По думите му Скопие и Тирана трябва да се разглеждат в пакет.

Македония, Европейски съюз, Албания

„Французите само потвърдиха това, което аз казвам: Рано е още, (македонците) имат време да обмислят какво да правят. Имат време да преосмислят и да разберат, че кандидатстват за Европейския съюз, а не за Съветския съюз. Защото според техните разбирания за история, политика и морал, те са по-достойни за Съветския съюз, а не за ЕС”, каза Каракачанов.

снимка: iStock

снимка: iStock

Вчера стана ясно, че Франция иска да наложи вето на преговорите на ЕС с Албания и Северна Македония с аргумента, че двете държави трябва да извършат още реформи.
„Ако македонците смятат, че с шопски инат могат да преодолеят изискванията на българската държава, няма да стане. Имат време да помислят”, заяви вицепремиерът.


Share Follow

Leave A Reply