Настоящият ректор на Софийския университет “Св. Климент Охридски” проф. дфн Анастас Герджиков е единственият кандидат за ректор. Кандидатурата му е издигната от Общото събрание на Факултета по класически и нови филологии. Срокът за подаване на кандидатури за ректор на най-голямото висше учебно заведение у нас изтече в 17 часа днес, а изборът ще е на 20 ноември. Преди това кандидатът трябва да представят концепцията си за управление.

СУ "Св. Климент Охридски"

СУ “Св. Климент Охридски”

Проф. Анастас Герджиков бе избран за ректор на Софийския университет през есента на 2015 г., а сред предложенията му бе разделяне на финансовото от другото управление с цел финансова стабилност. Година и половина по-късно назначената за главен мениджър Женина Жилева обаче подаде оставка.

проф. Анастас Герджиков

проф. Анастас Герджиков

Преди няколко дни бТВ излъчи разследване, според което проф. Герджиков е сключил граждански договор за 9000 лв. с майка си проф. Мария Герджикова, която е дългогодишен преподавател в катедра “Методика” на Факултета по славянски филологии. Договорът е за изследване на потребностите за обучение по български език и литература в българските общности зад граница.


Share Follow

Leave A Reply