Двама мъже са задържани от полицията в Пловдив за осуетяване на проверка и повреждане на служебен автомобил. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Около 01.00 часа на 19 октомври на кръстовището на бул. „Васил Априлов“ и ул. „Дилянка“ автопатрул на Трето Районно управление на МВР спрял мъж с цел извършване на проверка. При вида на полицаите той побягнал, но бързо бил догонен и задържан от тях. Оказало се, че е на 37 години, с множество криминални регистрации за кражби и грабежи, осъждан. Докато полицейските служители изпълнявали задълженията си по служба, друг мъж ударил с ръка и счупил стъкло на дясната врата на патрулния автомобил, след което също побягнал. Малко по-късно 24-годишният се явил в районното управление, където бил задържан.

снимка: New York Post

снимка: New York Post

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата на мъжа е повдигнато обвинение и предстои да му бъде наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. По отношение на негови твърдения за упражнено полицейско насилие по разпореждане на директора на ОДМВР – Пловдив е назначена незабавна проверка.


Share Follow

Leave A Reply