В сезонът на активен листопад от Столичният инспекторат предупреждават гражданите да не изхвърлят падналите листа в контейнерите за смет. От там предупреждават, че са сериозни санкциите и ако се изхвърлят безразборно ежедневните отпадъци от битови ремонти.

снимка: pixabay.com

снимка: pixabay.com

От 100 до 5000 лв е глобата ако изхвърляме непотребните си битови отпадъци в контейнерите за смет, предупреждават от Столичния инспекторат. Ако гражданите извършват домашен ремонт трябва да проверят кога по график се събират и транспортират едрогабаритните отпадъци и да оставят до контейнера , а не вътре в него непотребните си вещи.

есен, листа

Екипи на Столичния инспекторат активно почистват кварталните улици от падналите есенни листа, за да няма запушване на шахтите при първите по -сериозни валежи. Задължение на гражданите е да почистват сами дворовете си , но не трябва да забравят, че листата също не се изхвърлят в контейнерите за смет, а се събират в чували.

пластмаса боклук

Падналите листа от почистване на дворовете и градините може да се изхвърлят в специални ограждения за зелени отпадъци, адресите на които може да се проверят на сайта на Столичния инспекторат.


Leave A Reply