“БСП винаги е подкрепяла мерките, които имат за цел да осигурят честното и демократично провеждане на изборите. За съжаление, това е поредната кампания, в която институции заемат страната на управляващите в предизборния процес”, се посочва в позиция на Националния предизборен щаб на БСП. “Прави силно впечатление, че органите на реда са насочили усилията си изцяло към кандидатите на левицата, като всяка акция е шумно отразявана в медиите – било то и само проверка по анонимен сигнал. В същото време институциите мълчат оглушително по над 10 наши сигнала, свързани с нарушаване на българското законодателство”, отбелязват от партията.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“Няма нито едно “профилактиране” на ръководители или кандидати на ГЕРБ, което на фона на кампаниите в Русе, Созопол, Горна Оряховица не прилича на случайност, а на протекция. Институциите си затварят очите за силовите действията на управляващите в общини като Септември, Бяла Слатина, Смолян. Хора с влязла в сила присъда, доказани сводници и лихвари се вихрят необезпокоявано като кандидати на управляващите”, пишат още от БСП.

сива икономика, пари, корупция

“Управляващите са тези, които владеят властовия и финансов ресурс, но активно се проверяват представителите на опозицията, които бяха оставени без субсидия. Едните са поставени в комфорт да водят своята кампания по същество, а другите – в обяснителен режим. Остават броени дни до изборния ден и призоваваме институциите да бъдат на висотата на отговорността си пред обществото, а не на ангажиментите си към тези, които ги назначават”, добавят в заключение от левицата.


Share Follow

Leave A Reply