Германският министър на икономиката и енергетиката Петер Алтмайер, който пристига днес на посещение в Сърбия, заяви в интервю за вестник “Политика”, че Сърбия напредва силно в сферата на икономиката и изграждането на правова държава. Той подчерта, че продължаването на помирението между страните от Балканите и засилването на регионалното сътрудничество са някои от ключовите въпроси в процеса на присъединяване към ЕС, предаде БТА.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“Процесът на разширяване в бъдеще още повече ще се ориентира към фактическия напредък в областите на борбата против престъпността и корупцията. Разговорите обаче обхващат и сферата на доброто управление”, каза Алтмайер в интервюто за “Политика”.Фолксваген

На срещата си днес с германския министър президентът на Сърбия Александър Вучич излезе отново с инициатива за привличане на автомобилния гигант Фолксваген в Сърбия. “Ще дадем всичко от себе си. Сърбия не е член на ЕС като България и Румъния, нямаме и голям пазар като Турция”, каза Вучич за ТВ Пинк, цитиран от вестник “Данас”. Той обясни, че има технически проблеми поради това, че Сърбия не е член на ЕС, но все пак Сърбия може да предложи субсидии за чуждестранната компания, които другите страни не могат да предложат.


Share Follow

Leave A Reply