Схема за налагане на електромобилите предвижда редица облекчения за техните собственици, пише вестник Дейли мейл. Електрическите коли ще бъдат обозначени със специални зелени регистрационни номера. Колите с такива номера ще имат право на по-евтино или безплатно паркиране, както и да се движат в бус лентите.„МД Електроник“ ГмбХ

Организацията на трафика и паркирането е отговорност на общините, но държавата заделя 1,5 милиарда британски лири, за да поощрява градските управи да въвеждат новите правила. Мерките са вдъхновени от нови правила, които въведе канадския щат Онтарио.Там беше позволено на собствениците на електромобили да използват магистралите без да плащат тол такси, както и да се движат в лентите, предназначени за превозни средства с повече пътници.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Противници на схемата предупреждават, че специалният режим за собствениците на електромобили може да доведе до разделение в обществото и негодуване от собствениците на традиционни автомобили, които не могат да си позволят високата първоначална цена на електрическите коли.


Share Follow

Leave A Reply