Над 100 са мерките, които сме взели за чистотата на въздуха в София. Това каза Йорданка Фандъкова – кандидат за кмет на София в предизборен дебат с още четирима кандидати за кмет на столицата по бТВ.

снимка: БТВ

снимка: БТВ

„София се развива динамично, в София идват много хора. Разбира се, този въпрос се решава непрекъснато”, заяви Фандъкова. Тя изръкна няколко важни мерки за това: „Първо, да продължим развитието на градския транспорт. Продължаваме строителството на метрото заедно с довеждащия транспорт. Изключително важен акцент е да продължим модернизацията на градския транспорт с акцент електробуси и трамвайни линии. Разбира се довършването на Околовръстния път. 80% от околовръстния път изградихме, вече започна работа по разширението на Южната дъга. Темата за чистия въздух е най-важната в момента и аз се радвам, че всички кандидати за кметове припознават мерките, които сме заложили и по които работим. Това са над 100 мерки, които са групирани общо в пет групи. Информация за гражданите предстои до края на тази година да пуснем с мобилно приложение 22 станции на територията на територията на целия град. Втората мярка – това е транспортът. По-добър градски транспорт, за да слезем от автомобилите. Третото много важно е- намаляваме с една трета домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища с вече защитени проекти”.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Тя подчерта, че система за контрол на трафика съществува и тя е изградена и се наблюдава всеки ден, включително с приоритет за градския транспорт. „И нещо много важно – запазване и развитие на зелената система, чистота и контрол върху изгарянето на отпадъци. Поискала съм от Народното събрание да се инкриминира горенето на отпадъци, защото само с административни мерки не се получава резултат“, допълни още Фандъкова.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“Аз съм кметът, който е налагал най-високите финансови санкции на всички фирми, които ремонтират в София, важно е, че проблеми има, установени са и има предложеиня и решения на това. Трябва за има промяна в структурата на работата на самата община – проектът, през строителството до контрола да бъдат на едно място в Общината”, заяви Фандъкова.
Тя отбеляза, че всички договори на Столичната община са публични и могат да се видят, там могат да се видят и сроковете и санкциите.

снимка: gradat.bg

снимка: gradat.bg

Фандъкова отбеляза, че Столична община е въвела начини за спасяването на междублоковите пространства: „Спасихме пет терена, слушам внимателно опонентите си, които обещават невероятни неща с невероятни срокове”.
Столичният кмет псочи, че Народното събрание не прие собствениците да спрат да слагат т. нар. „ажурни” огради, но тя ще продължава да настоява за това.


Share Follow

Leave A Reply