Районната прокуратура в Горна Оряховица започна проверка по сигнал за търговия с гласове. Народният представител Явор Божанков, който е и кандидат за кмет, беше извикан в полицията, по сигнал за предлагане на гласове, а не купуване, съобщава Нова.

 Жалбата е срещу кандидат за общински съветник от неговата листа. Привикани бяха и немалка част от членовете на кримиконтингента на Горна Оряховица. До момента няма задържани и образувани досъдебни производства.

Явор Божанков, снимка: Днес.БГ

Явор Божанков, снимка: Днес.БГ

„Сигналът е, че някой човек е бил нападнат и от хора, с които нямам връзка и човек, който не познавам. Това е. Опонентите ни паднаха много ниско. Една седмица преди изборите. Съжалявам. В политиката трябва да има някакви граници. Те бяха преминати, но отвръщам с усмивка”, коментира Божанков.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Дадоха ми да прочета някаква преписка, дадоха ми да прочета първите пет реда. Че аз съм бил ходил, че съм бил заплашвал някой си да гласува за някоя партия. Прочетох първите пет реди и им казах: Край. Дотук”, каза Стефан Радиков, кандидат за общински съветник.


Share Follow

Leave A Reply