Министърът на вътрешните работи Младен Маринов присъствието на поредния етап от проекта на Дирекция “Вътрешна сигурност” под надслов “Остани чист, кажи НЕ на корупцията”, заедно с колегата си от Северна Македония, министър Оливер Спасовски. Маринов сподели, че ефектът от този проект ще проличи тогава, когато на телефонната линия започнат да се получават повече сигнали от граждани. Амбицията ни е да надградим така контрола и комуникацията, че да постигнем по-голямо доверие между гражданите и полицията – заяви българският вътрешен министър и подчерта, че получаваните сигнали биват отработвани веднага в резултат, на което вече има много случаи на разкрити и предотвратени корупционни практики. Макар от една страна това е в ущърб на имиджа на министерството, от друга показва, че се борим успешно с вътрешния проблем – отбеляза Маринов.17c5d9a7607ee4567988bb5632f491d90

Колегата му от Северна Македония Оливер Спасовски изрази задоволство, че двете вътрешни ведомства заедно работят по проекта с много силното мото „Остани чист, кажи НЕ на корупцията“. Той акцентира върху ключовото значение на формирането на обществена отговорност, в която всички ние да не позволяваме съществуването на корупционни схеми и гражданите да припознаят институциите като свои партньори.
7bd7cff972cea41c78fb065dc53ef7ffb
Двамата вътрешни министри лично участваха в днешната кампания, която се проведе на ГКПП Станке Лисичково, като израз на ангажираност към проблема и отговорността за създаване на среда на нетърпимост към корупционни прояви. Събитие е и израз на доброто сътрудничество в областта на вътрешните работи между Република България и Република Северна Македония. На него присъстваха също началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков, старши комисар Дойчин Дойчинов – директор на ОДМВР – Благоевград, комисар Васил Митов – началник на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Кюстендил, и старши комисар Румен Ганев – директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“.


Share Follow

Leave A Reply