За недопустим натиск върху общински съветник на БСП по повод конституирането на Общински съвет – Борован и избирането на негов председател алармираха от Областния съвет на БСП – Враца. Пред медиите в града социалистите обясниха, че вечерта на 7 ноември 2019 г. е извършено посегателство върху семейното жилище на Пламен Петров – общински съветник от „БСП за България“. „Около 22.00 ч. входната врата, която е само на метър от прозореца на детската стая е залята със запалителна течност и възпламенена. Щастлива случайност,е че пожарът е забелязан навреме и е овладян преди да обхване останалата част от жилището“, добавиха те. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.


„Това не е хулиганска проява, а откровен политически натиск върху лице, от което зависи изборът на председател на Общински съвет – Борован. При така структурираните мнозинства и обявената кандидатура на Петър Станев за председател на общински съвет – Борован, гласът на Пламен Петров е определящ за провеждането на избора“, обясни председателят на ОблС на БСП –Враца Ивайло Лилов. По думите на председателя на БСП Борован Петър Станев семейството на Пламен Петров е силно притеснено, а самият той е отказал да присъства на днешната пресконференция заради собствената си сигурност.
„Това ли е отборът на Борисов в Борован – съставен от момчета, които не са научили нищо след 90-те години на миналия век и със същите прийоми се опитват да решават проблемите си и да формират мнозинството за днешното заседание“ , попита риторично Ивайло Лилов, като уточни, че в следващите дни ще бъде осигурена охрана на семейството на Пламен Петров.
Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Анастас Попдимитров заяви, че за последните 30 години не е виждал толкова грубо посегателство върху публичната власт в областта и го определи като откровен провал на демокрацията в нашата страна. Във връзка със започналото разследване на случая от органите на МВР, той заяви, че е отправил искане за среща с директора на ОДМВР за изясняване хода на следствието.


Share Follow

Leave A Reply