В интервю за „Икономист“ френският президент Еманюел Макрон каза, че що се отнася до региона на Западните Балкани, нито Северна Македония, нито Албания, не са изправени пред проблема за завръщането на джихадистите, за разлика от Босна, която може да се сблъска с това. „Ако сте загрижени за този регион, първият въпрос не е нито в Северна Македония, нито в Албания, а в Босна и Херцеговина. Босна и Херцеговина е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия и е изправена пред проблема за завръщането на джихадистите“, каза Макрон.

снимка: Pixabay

Председателството на Босна и Херцеговина ще покани френския посланик в страната Джион Русин на разговори заради изявлението на френския президент Еманюел Макрон. Това съобщават от кабинета на председателя Желко Комшич, цитирани от БГНЕС.

снимка: БГНЕС

Припомняме, че през последните дни френският президент разбуни и духовете у нас, заявявайки, че предпочита легалните мигранти от Гвинея и Кот д’Ивоар пред нелегалните украински или български банди, като впоследствие беше уточнено от френския посланик на среща с представители на българското външно министерство, че думите му са били разбрани погрешно. Вчера Макрон направи поредното си дръзко изказване с думите, че НАТО е в мозъчна смърт, а Европа “стои на ръба на пропастта”. С това Макрон си навлече гнева на германския канцлер Ангела Меркел, но беше поздравен от Русия.


Share Follow

Leave A Reply