Седем лица са задържани при Специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението и употребата на наркотици, реализирана от ОД на МВР-Пловдив, съобщиха от пресцентъра на полицията. Спецакция е проведена от служители на отдел “Криминална полиция” и сектор “Специализирани полицейски сили” под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив.

снимка: Getty Images

На Голямоконарско шосе, в момент на сделка с наркотици, са заловени трима мъже и четири жени, придвижвали се с два автомобила. При последвалите лични обиски и претърсвания в колите и на два частни адреса разследващите са иззели над 73,5 грама метамфетамин на кристали, 4 стъклени лули и 2 електронни везни със следи от наркотичното вещество, 100 таблетки клонарекс, пакетче амфетамин и мобилни телефони.

снимка: www.lucipost.com

По случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура-Пловдив. Седемте лица, на възраст между 21 и 45 години, са били задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Впоследствие на двама от тях са повдигнати обвинения и мярката им за задържане е удължена до 72 часа, се посочва в съобщението.


Share Follow

Leave A Reply