В парадоксалната ситуация сме правителството да определи праг на бедност от 363 лв. и минимална пенсия от 234 лв. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата по бюдета на ДОО за 2020 г.

„Обсъждаме закон за бюджета на ДОО, който в частта си за пенсии касае 2 150 хил. българи. Сигурно тези хора имат различни партийни, политически убеждения и пристрастия и това е нормално. Общото между тях е, че са работили 20-30 и повече години. Т.е. дали са своя принос за изграждане на икономиката на България и своя осигурителен дан“, допълни Нинова.

„Общото между тях е, че почти всички те днес живеят трудно с размера на пенсиите, който им осигуряваме, дори и през закона за бюджета на ДОО. В парадоксалната ситуация сме, правителството да определи праг на бедност от 363 лв. за догодина и минимална пенсия от 234 лв. Замислете се какво означава това. Правителството казва: Не може да се живее с доходи под 363 лв“. В същото време казва на тези хора: Еми добре, ама вие трябва да го правите с 234 лв““, посочи още Нинова.

 


Share Follow

Leave A Reply