Задържан е извършителят на кражбата за 140 хил. лева от кола в София. Новината съобщиха от Софийска районна прокуратура. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство. Чантата с парите беше открадната от лек автомобил в столичния квартал “Лозенец“. Собственикът отишъл да ги изтегли от банков клон по- рано през деня. Докато шофирал автомобила си, той забелязал, че една от гумите му е спукана. Докато я сменял, неизвестни мъже откраднали чантата с голямата сума от колата и избягали.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е С. Николов, на 41 години, осъждан (отново за кражба). Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено да бъде приведен в сградата на СРС днес – на 18.11.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Share Follow

Leave A Reply