“Убеден съм, че Сергей Станишев отново иска да е лидер на БСП и във всичките му изказвания прозира само това”, заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев пред бТВ. “Излез и си кажи честно, Първанов поне беше честен, тогава може да дойде на нивото, на което да водим спорове, днес той трябва да бъде обединител и да събере всички бивши лидери на БСП, включително и тези, които изключи, и да каже, че заедно иска да победим ГЕРБ, но той предпочита да се закача с организационния секретар на партията, член на БСП в Нови Искър”, отбеляза Добрев.

Той определи алтернативния доклад на щаба, воден от Сергей Станишев, като дребнав и без визия. „Вчера на Пленума на БСП имаше доклад, представен от Националния предизборен щаб, който ръководя аз, и имаше един алтернативен доклад, представен от алтернативния щаб, воден от Сергей Станишев. Вчера дискусията беше много полезна. За едни чашата беше наполовина пълна, за други – наполовина празна. Мога да кажа, че нашият доклад беше доста по-обективен и дори по-критичен от доклада на опозицията, но той даваше някаква визия занапред. Докладът на опозицията беше дребнав и единствените решения, които даваше, беше ръководството да подаде оставка и с това всичко ще се оправи. Това показва, че другарите не просто не знаят какво да правят, те нямат визия как да се развива партията занапред. Те ми говорят за минали времена, да се върнем към изконни ценности, а както Станишев обича да казва: политиката е разговор за бъдещето, а не спомени за миналото“, допълни още той.

Кирил Добрев
снимка: БГНЕС

Той коментира и обвиненията към БСП, като посочи, че някои от критиките са обида към младежките в левицата. „Те казват, че БСП няма ясен политически профил и леви послания. Второто обвинение е, че всъщност промяната е подмяна – аз много обичам това сравнение. Тук младежите не издържаха, защото това е обида към тях. Ако нещо сме свършили за тези години, това е, че изградихме, обучихме и подготвихме едно цяло поколение. Промяна е, когато на мястото на Георги Пирински сложиш Крум Зарков, защото освен че е ново поколение, той е по-адаптивен към новата среда и дава нов облик на партията“, допълни още той.


Share Follow

Leave A Reply