С този председател (Корнелия Нинова) БСП няма шанс да спечели парламентарните избори. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” председателят на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев.

снимка: ефира на БТВ

Социалистите се събраха вчера на пленум, за да анализират резултатите от местния вот. На този фон вътрешната опозиция на „Позитано” 20, от която е и Станишев, поиска оставки заради лошото представяне на изборите.

Лидерът на ПЕС обяви тази сутрин, че след силния старт през 2016 г. с победата на президентските избори БСП има поредица от пропуснати шансове. Той предупреди, че левицата няма автоматично да стане първа политическа сила, а трябва да се бори за това. Според него това не трябва да е на чужди терени- силовашкия подход на ГЕРБ или на терена на националистите.

“ГЕРБ са най-организираната машина за избори с цялата власт в държавата. Но какво направи БСП, за да повдигне активността”, запита Станишев.

снимка: БГНЕС

Запитан дали вижда Мая Манолова като лидер на столетницата, Станишев заяви, че тя е показала много добри резултати на изборите за местна власт. Той обаче отказа да посочи кой би трябвало да седне на мястото на Нинова начело на БСП. “Нека се заявят кандидати и партията ще реши, никой не е незаменим”, коментира лидерът на ПЕС.


Share Follow

Leave A Reply