Корнелия Нинова се прави на жертва преди конгреса и изборите в Столетницата. Това каза Делян Добрев от ГЕРБ по време на брифинг в централата на партията. Той посочи, че е важно да се разбере дали наистина има такива бизнесмени, олигарси, за които лидерът на БСП Корнелия Нинова спомена от трибуната на Народното събрание в обръщение към премиера Бойко Борисов, във връзка с исканата ѝ оставка. Добрев подчерта, че е важно и да се разбере и кои са те. “Първо, защото тук е замесено и името на партия ГЕРБ и второ, защото ако няма такива бизнесмени, то тогава някой се опитва да оправдае собствените си неуспехи или моята теза е, че се прави на жертва“, посочи Добрев. Той изтъкна, че целта на Нинова е да спечели симпатиите на избирателите си.

„Традиционно в БСП бизнесмените са лошите, т.е. Корнелия Нинова никога не е била бизнесмен, никога нищо не е приватизирала, а сега едни бизнесмени, олигарси, заедно с Борисов, се опитват преди година и как така преди година нещо се е случило или преди три години, говорим днес за него в парламента. Каква е целта три години да мълчим кои са тези бизнесмени, олигарси“, заяви още Добрев.

снимка: БГНЕС

Той посочи, че ГЕРБ настоява като се каже А, да се каже и Я. „Ако г-жа Нинова я е страх да ги назове поименно, а такива има, то поне да каже откъде са, с какъв бизнес се занимават, млади ли са, стари ли са, за да може ние по косвени признаци да си направим извода“, призова още Делян Добрев.  Той подчерта, че според него, ако няма такива бизнесмени и олигарси и ако тази случка не е съществувала, излиза, че някой има режисиран план да се изкара жертва преди разни конгреси и избори в Столетницата.

„Изглежда сякаш на битка между лошите бизнесмени, които явно не съществуват, защото никой не им казва името и обикновените социалисти, които не ги искат и са със симпатии към водачката Корнелия Нинова“, допълни Делян Добрев.

снимка: БГНЕС

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков пък посочи, че БСП искат да се харесат на всяка цена с искането си Валери Симеонов да се оттегли от поста зам.-председател на парламента. Според него социалистите правят това в зависимост от това как върви деня. „Има парламентарна практика. Валери Симеонов, когато беше вицепремиер, понесе нелека цена. Не съм му адвокат, няма да му бъда, но той напусна вицепремиерския пост. Оттам нататък той е част от управляващото мнозинство. Това е нормална парламентарна практика не в България, а навсякъде. Не мисля, че в момента трябва да се слиза на това ниво и да търсим някакъв опит за политически дивидент. Не искам да влизам в това какво е казал Жаблянов преди една година. Темата е затворена за нас“, посочи още Ненков.

снимка: БГНЕС

Във връзка с искането на майките 118-те депутати, подкрепили Валери Симеонов да си подадат оставките, Ненков заяви: „Уважаваме тяхното мнение, но има някакви парламентарни практики, които е хубаво да се спазват“.

Делян Добрев каза още, че следващата седмица е първото заседание на делото, с което съди Елена Йончева за клевета.


Share Follow

Leave A Reply