Руският президент Владимир Путин призова управляващата партия “Единна Русия” да поеме отговорностите си и да обърне внимание на проблемите на хората, за да си върне силните изборни резултати, предаде “Франс прес”, цитиран от БТА. Това стана на днешния конгрес на партията в Москва в присъствието на две хиляди делегати, сред които губернатори, депутати, сенатори и премиерът Дмитрий Медведев.

Снимка: ria.ru

Путин призова партийните членове сами да търсят решения на належащите въпроси, без да чакат знак от Кремъл. “Опитвайте се сами да решавате проблемите”, заяви президентът, обръщайки внимание в речта си на предизвикателства като болници и училища, които са в лошо състояние.
Обществената подкрепа за “Единна Русия” намаля заради икономическата стагнация и непопулярната пенсионна реформа, отбелязва “Франс прес”.


Владимир Путин подчерта колко важни за бъдещето на партията са парламентарни избори, насрочени през 2021 година, и насърчи членовете ѝ да се съсредоточат върху “постигането на осезаеми резултати по всички национални проекти, за да почувстват хората положителните промени в живота си”, отбелязват “Франс прес” и ТАСС.

“Единна Русия” никога не се е бояла от отговорността и трудните решения, необходими на страната. “Единна Русия” е най-голямата и водещата политическа партия в страната и тя получи този статус, защото винаги на първо място е поставяла защитата на интересите на гражданите и интересите на нашата родина. Статусът на управляваща партия на властта, се състои не в това да властваш, а да чуваш народа и да му служиш. Смисълът на това служене е бъдещето на нашите граждани, на нашите деца, които вече са се родили и които ще се раждат в руските семейства”, изтъкна Путин.
Премиерът Дмитрий Медведев в обръщението си към делегатите заяви, че партийните членове, които планират да се явяват на избори като независими кандидати, е по-добре да напуснат партията. Според Медведев кандидатите на “Единна Русия” трябва да се гордеят с политическата си принадлежност и че ако някой се срамува някой, че е неин член, то по-добре да освободи мястото си за хората, които вярват в бъдещето на партията и които са готови да работят в нея.


Share Follow

Leave A Reply