Председателят на БСП Корнелия Нинова проведе работни срещи с новоизбраните кметове на Русе и Девин – Пенчо Милков и Здравко Иванов. С двамата тя обсъди състоянието на общините, належащите социални проблеми, както и темите, по които могат да получат съдействие от парламентарната група на левицата. Нинова запозна кметовете с предложението на “БСП за България” за новия бюджет, което е в помощ на общините, а именно част от събраните данъци да остават при тях.

“Социалните проблеми по общини са общи и решаването им зависи не само от волята на кметовете, но и от националната политика. Тук е ролята на парламентарната ни група, която е последователна по всеки социален въпрос и ще съдейства на кметовете”, заяви Нинова. С кмета на Девин – Здравко Иванов, Нинова обсъди състоянието на общинската болница, както и подготовката за зимния сезон, предвид планинското местоположение.

Председателят на БСП и новоизбраният кмет на Русе Пенчо Милков разговаряха и за международния фестивал “Мартенски музикални дни”, който се провежда от 1961 г. и събира именити артисти от цял свят. “В предизборната кампания представихме нашите виждания за всяка сфера, включително и културата, като поехме ангажимент да съхраняваме и развиваме традициите. Радвам се, че Пенчо Милков разреши създаденото от предишното общинско ръководство напрежение, като даде път на доказали се творци и професионалисти”, каза Нинова.


Share Follow

Leave A Reply