Призоваваме всички партии да се преборим с арогантността и цинизма на управлението. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на пресконференция след Централен съвет на партията.
Карадайъ призова още политическите сили да се справят с омразата и агресията, с разделението и противопоставянето, за да гарантират демократичното евроатлантическо развитие на страната.

снимка: БГНЕС

„За да извършим нужните реформи и да реализираме ускорено догонващо икономическо развитие на България“, каза Карадайъ и уточни, че това е поместено в декларация на Централния оперативен съвет на партията.
„Този феномен обикновено се проявява в законодателните органи на управление и на централно и на местно ниво. Най-вече и в изпълнителната власт на централно и местно ниво. Ние не се изключваме от този процес, затова правим общ призив към всички“, заяви още Карадайъ.

снимка: www.c-span.org

Относно посещението на премиера Бойко Борисов в САЩ, Карадайъ коментира: „Мисля, че хората, които бяха на посещение в САЩ и самите кадри показаха съдържанието на това посещение. Преди самото посещение имаше ред отрицания, които бяха в основата на самото посещение, така че сигурно коментарите и анализите тепърва предстоят. Да видим и резултатите. Засега колеги, аз съм запознат само с информация от медиите, нека да се запознаем с предмета и резултатите от това посещение. Да видим какво предстои на държавата, след това да си направим нашите анализи, да си вземем нашите решения за нашето поведение и вие ще бъдете своевременно информирани”, посочи още Карадайъ.

Той посочи още, че на 26 април 2020 г. ще се проведе национална отчетно-изборна конференция за нов председател и Централен съвет.  Карадайъ уточни, че денят 26 април е символичен, защото на тази дата преди 30 години е регистрирана партията. Срещата трябваше да се проведе преди около година, но заради изборите 3-годишният мандат на Карадайъ беше удължен.

„Най-нормално е да има конкуренция за председателския пост. Предстоят много отчетно-изборни събрания, 265 общински и 28 областни конференции. До 19 април е крайният срок за писмени предложения и издигане на кандидати“, уточни още лидерът на партията.

снимка: БГНЕС

Движението направи анализ на проведените местни избори. „Изборните резултати са много добри ДПС, над 25% увеличение на представителите на местна власт на партията. В цифрово изражение това са 916 общински съветници, 47 кметове на общини, 681 кметове на кметства“, отчете Карадайъ.

По време на заседанието е отчетено, че на тези избори има отстъпление от демокрацията при начините и методите за правени на избори.


Share Follow

Leave A Reply