Днес, в последният ден на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, политикът отбелязва напускането си с коментар в “Политико”, в който прави равносметка на изминалите дни и своята работа на отговорния пост. Специално внимание председателят на Европейската комисия отделя на комуникацията си с българската страна, по специално с министър-председателя Бойко Борисов.

„Една от най-изкусните комуникации с премиерите, с които съм имал удоволствието да работя, е с един, с когото никога не успях да се разбера на някой език (макар да се смятам за нещо като полиглот). Това е моят приятел Бойко Борисов. Когато през 2015 г. се опита да ми обясни важността на сложния проект „Южен поток“ за енергийната сигурност в България и съседния регион, той го направи без брифинг и без думи, а само с няколко драски върху лист хартия. Бях толкова впечатлен от творбата му, че си я сложих в рамка и я окачих на стената в кабинета ми като напомняне за важността на енергийната взаимосвързаност”, коментира Юнкер.

“Няколко месеца по-късно ме посети българска делегация, за да продължим дискусията за българския газов хъб. С гордост им показах, че съм разбрал всичко благодарение на страхотния талант на художник на техния премиер. За да открия, че член на делегацията е снимал поставената в рамка рисунка и я е дал на българската преса. Несъмнено бъдещите творби на Бойко Борисов ще красят някоя галерия в София!“, добавя още Жан-Клод Юнкер.


Share Follow

Leave A Reply