При проведена специализирана операция на 29 ноември са задържани 10 лица между, които и двама полицаи, като са извършени претърсвания и изземвания на 18 адреса и 10 автомобила. В състава на групата участват двама полицейски служители, които са на длъжност „Старши инспектор“ в група „Охранителна полиция“ във Второ РПУ. Те са играели много важна роля – подпомагали дейността на групата като разчиствали терена от други разпространители на наркотични вещества. Също така те арестували посочени от ръководителя на групата лица срещу заплащане. Събрани са доказателства, че единият от служителите на МВР е пренасял наркотични вещества в патрулния автомобил по време на изпълнение на служебните си задължения. Срещите между полицейските служители и членовете на групата се провеждали в сервиз за автомобили с цел да не се буди подозрение“, заяви Сийка Милева. Намерени и иззети са голямо количества марухуана и амфетамини на малки дози, готови за разпространение. Това каза по време на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева. Групата е създадена с цел разпространение на наркотични вещества, основно амфетамини и марихуана.

„Организираната престъпна група е действала от началото на 2017 година на територията на град София, квартал „Требич“, село Мировяне, град Нови Искър и село Доброславци. Те са имали строго изградена пирамидална структура. На долното ниво са били уличните дилъри, които са се снабдявали от членовете на средно ниво. Свидетелите описват групата като „Фирмата“, която е отговаряла за разпространението на наркотичните вещества в град Нови Искър, село Мировяне, квартал „Требич“ и село Доброславци“, заяви Сийка Милева.

снимка: МВР

„За грам трева за пушене и амфетамин се е заплащала сумата от 25 лв. По думите й голяма част от членовете на групата са криминално проявени с предишни осъждания за разпространение на наркотични вещества, нанасяне на телесни повреди, кражби и грабежи. “Събрани са доказателства, че членовете на организираната престъпна група със сила, заплаха, нанасяне на телесни повреди и палежи на автомобили принуждавали различни лица да разпространяват наркотични вещества за тях“, допълни още говорителят на Специализираната прокуратура.


Share Follow

Leave A Reply