Ще се опитам да организирам някакъв вид граждански протести срещу намерението на кмета Йорданка Фандъкова да вдигне данъците за така наречените стари коли. Това каза лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров в интервю за сутрешния блок на БНТ.

„На заседанията на Столичния общински съвет се взимат решения по теми, които касаят стотици хиляди хора, като намерението на кмета Йорданка Фандъкова да вдигне данъците за така наречените стари коли. Това ще засегне 300 – 400 хиляди автомобили, като част от тях имат газови уред и не замърсяват въздуха. Това е едно недомислено решение. Аз съм против него и ще се опитам да организирам някакъв вид обществени граждански протести срещу това намерение на кметството и на част от Общинския съвет. Няма никаква добра мотивация за това как и колко ще се намали замърсяването на въздуха заради вдигането на данъка на старите автомобили. Цялата работа е да се приберат едни пари от хората“, посочи Сидеров. По думите му достатъчно са данъците върху столичани и не е нужно те да се увеличават. „Видът кола, която карат хората, зависи от техните възможности, а не от желанието им. Нека управлението да направи така, че хората да могат да си купят най-новите и модерни коли и да не е нужно да замърсяват въздуха“.


„Против увеличаването на данъците съм. Тези, които управляват сега, са ГЕРБ. Те са се заявили като дясноцентристка партия. Дясното е известно с намаляването на данъци, а ГЕРБ иска да ги увеличава. Достатъчно са постъпленията в бюджета на Столичния общински съвет и държавата. Постоянно се говори се за излишъци. Тогава защо ще вдигаме данъците?“, посочи Сидеров.

снимка: Уикипедия

„Ще се обсъди план-сметката за парите за чистотата на София за 2020 г. на 30 декември. Предвиждат се 217 млн. лв. за чистотата за следващата година. В доклада за тази сметка няма никаква мотивация защо са нужни толкова пари за почистване на София. Аз казах, че би могло София да се почисти с половината дори една трета от тези пари. Това е надписана сметка. На базата на какво се изчисляват тези пари? Обикновено тук участват частни фирми. Предстои да осветля кои са те, как са сключвани договорите с тях и има ли корупция.

снимка: infocall.bg

Държа на предложението си общинска фирма да се занимава с почистването на София. Ако бяха ме избрали за кмет столичани, щях да прекратя договорите с частните фирми. Искам да видя кои са фирмите, към които се правят тези гигантски плащания. Като общински съветник отново се боря да добия информация за тях“, каза още лидерът на ПП „Атака“. Според него тези пари могат да отидат за безплатни детски градини и безплатен градски транспорт. „Скоро улиците ще трябва да бъдат чистени от сняг и отново зимата ще ни изненада. Крайните квартали никога не са били чистени от сняг“, допълни Сидеров.


Share Follow

Leave A Reply