„Фейсбук има място на масата за преговори за това как регулираме дикиталната икономика, но трябва да докаже, че заслужава да го запази. Необходимо е да даде убедителни доказателства, че първо данните на потребителите се събират и съхраняват съгласно GDPR, и второ, че работи за премахването на нелегално и зловредно съдържание в платформата си”, заяви българският евродепутат Ева Майдел, която бе домакин на среща между технологичния гигант и членове на Европейския парламент в Брюксел.

Специалният гост бе бившият заместник-премиер на Великобритания и понастоящем вицепрезидент с ресор “Международна комуникация” във “Фейсбук” Ник Клег. Основен фокус на дискусията бяха обявените наскоро промени в работата на компанията, които целят да се премахнат т. нар. фалшиви профили, да се се проверява истинността на информацията публикувана в платформата, новият проект Либра, както и защитата и обработването на потребителските данни.

снимка: Getty Images

В последната година трима вицепрезиденти на компанията, както и Марк Зукърбърг посетиха Брюксел, за да обясняват за проблемите, с които се сблъска “Фейсбук”. „За нас е важно да създадем добра среда за гражданите да се изразяват и да бъдат свързани със света. Вярвам, че бихме могли работим за обща кауза – безопасност и защита на потребителите”, добави Майдел.


Share Follow

Leave A Reply