Няма да подкрепим рокадите в кабинета. Смяната на министър на принципа “стани да седна” няма да реши проблемите. Това каза народният представител от ДПС и председател на Социална комисия д-р Хасан Адемов по време на дебатите в парламента.
“Аз ще се опитам за разлика от колегите да говоря по-тихо да кажа нещо по-съществено. Ние категорично не сме съгласни с процедурата по включване на точката от дневния ред. В правилника за организация на дейността на НС е казано, че на извънредно заседание дневният ред се гласува предварително. Дневният ред е гласуван миналата седмица и той включва две точки. Нищо извънредно, нищо чрезвичайно не налага включването на други точки”, каза Адемов.

снимка: БГНЕС

“Смяната на един министър с друг. Кой от проблемите в социалната политика решава тази кадрова промяна?”, попита Адемов. “Смяната на министъра на принципа “стани да седна” няма да реши нито един от въпросите в социалната сфера. Министър Сачева ще завари същите проблеми, които ги има в министерството. Съвсем скоро към тези проблеми, ще бъдат добавени още други. Социалното разслоение в обществото е това, което дразни всички български граждани”, подчерта още Хасан Адемов.


Share Follow

Leave A Reply