Питър Харгрийвс, един от най-богатите хора във Великобритания и вторият най-щедър донор за кампанията за излизане от ЕС през 2016 г., направи дарение от 1 милион британски лири на премиера Борис Джонсън за предстоящите другата седмица парламентарни избори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Харгрийвс, който е съосновател на компанията за финансови услуги “Харгрийвс Лансдаун”, заяви, че се тревожи от възможността Обединеното кралство да остане в Европейския съюз.

Питър Харгрийвс

“Избирателите гласуваха да излезем, да излезем, да излезем изцяло”, отбеляза 73-годишният милиардер. “В референдума не се казваше нищо за дом за временно пребиваване. Хората бяха запитани дали искат да останат, или дали искат да напуснат и избирателите гласуваха да напуснат”, добави той. Харгрийвс направи дарението, въпреки че миналата година нарече Джонсън “палячо”, отбелязва агенцията.

снимка: geographical.co.uk

Джонсън се надява да спечели мнозинство на изборите на 12 декември, за да прокара сделката за Брекзит, която сключи с ЕС, след като Съюзът се съгласи на трето отлагане на развода, който първоначално трябваше да се състои в края на март.


Share Follow

Leave A Reply