Със загубата на Стоянка Мутафова въздухът обеднява все повече. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на Комисията по културата и медиите и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов по повод кончината на Стоянка Мутафова. Той изрази съжалението си, че един след друг са си отишли две имена, които са знакови за нацията, визирайки смъртта и на великият Стефан Данаилов, който почина на 27 ноември.

снимка: БГНЕС

„Отива си идентичността на българската нация, самочувствието ѝ. Затова често казвам, че изкуството е вечно. Това са хората, които създават морала, хората, които проповядват морала“, каза  Вежди Рашидов, като подчерта, че той е пораснал с достойнството на таланта на Стефан Данаилов и  Стоянка Мутафова.

„Просто една епоха си отиде. Жалко. Въздухът обеднява все повече и все по-малко озон остава в него. Съжалявам за това, което всеки ден се случва. Явно това е животът. За съжаление отиват си телата, но много съм щастлив, ако младото поколение запази самочувствието си, пазейки тези святи имена във времето, защото така се прави държавата“, допълни още той.

 


Share Follow

Leave A Reply