От 1 декември с промените в наредбата е създадена възможност при промяна на собственост на регистрирано превозно средство собственикът да запази табелите с регистрационен номер. Това съобщи Любомир Димитров от ГД „Национална полиция“ на брифинг.

снимка: Уикипедия

От 01.12.2019 влезе в сила промяната на Наредба № i-45 от 24 март 2000 г. за регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства.

При покупко-продажба или промяна на постоянният адрес, не е нужно да се подменят табелите с регистрационен номер (става само по желание на собственика) , а се подменя само свидетелството за регистрация. „Създава се облекчение на гражданите с цел да не дават допълнително средства за регистрационни табели. Цената на комплект регистрационни табели за автомобили в момента е 12 лева. Трябва да мине малко време да се види какво е желанието на гражданите. Нашите наблюдения показват, че автомобилите, които са били със софийска регистрация ще останат с досегашните номера, а за другите е въпрос на желание на гражданите“, каза още Димитров.


Share Follow

Leave A Reply