“Софийски градски съд отхвърли регистрацията на партия „Няма такава държава“ с довода, че цветовете бяло, зелено, червено, присъстващи в символа на партията, създават впечатлението, че присъства националното знаме. А това е забранено в Закона за политическите партии, член 5-и”. Това написа Слави Трифонов по повод отхвърлената регистрация на партията му. Мотивите на съдебния състав са два: името и емблемата на партията, в която има вградено българското знаме.

По думите му такива цветове присъстват в символите на три парламентарно представени партии – БСП, НФСБ и АТАКА. “Да погледнем обективно – това е просто измислена причина. Ако не беше това, щеше да е името на партията. Ако не беше символът или името на партията, щеше да е името на лидера на партията. Ако не беше името на лидера на партията, щеше да е името на родния град на лидера на партията”, написа още Слави Трифонов.

снимка: БГНЕС

Според него не са важни цветовете и имената и съдържанието. “Ако следващата инстанция потвърди това безумно и незаконно решение, ще регистрирам нова партия – с друго име и с други цветове. Но ще бъде със същите граждански и политически цели – нещо, което никой съд не може да забрани”.


Share Follow

Leave A Reply