Множество катастрофи затрудниха движението по пътищата тази сутрин. Сигнали за няколко верижни катастрофи на АМ „Тракия“ в района на Вакарел в посока София са подадени малко след 6:00 часа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР. По първоначални данни са се ударили няколко автомобила. Пострадали са двама, които са откарани за преглед в болнично заведение.

Катастрофа имаше и на “Цариградско шосе”, където малко след 09:00 часа е станал пътен инцидент. Няма пострадали, нанесените щети са само материални.

По магистрала „Струма“ също беше ограничено движението, поради катастрофа посока Кулата в района на Долна Диканя. Шофьорите изчакваха на място.

Временно беше ограничено и движението по пътя Нови Искър – Елисейна за МПС над 12 т поради обработване на пътната настилка срещу заледяване. Както и по пътя София – Самоков в района на Златна рибка в двете посоки заради катастрофа. Трафикът се регулира от “Пътна полиция”, съобщават още от АПИ.

От Агенция пътна инфраструктура апелират шофьорите да се движат с повишено внимание по републиканските пътища, защото пътните настилки в района на София и Кюстендил са заледени вследствие на падналия леден дъжд и ниските отрицателни температури. В момента настилките се обработват за движение при зимни условия.

От Столична община съобщиха, че се извършват обработки срещу заледяване на трасетата на градския транспорт, стръмни и опасни участъци от уличната мрежа във всички 24 райони на София. В момента 128 снегопочистващи машини на терен обработват със смеси срещу заледяване.

През деня се очакват валежи, леден дъжд, ниските температури и възможност от образуване на заледявания. Затова напомняме на шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и автомобили оборудвани за движение при зимни условия.


Share Follow

Leave A Reply