На 61 години почина вокалстката на Roxette Мари Фредриксон. „С дълбоко прискърбие съобщаваме, че една от най-големите ни и обичани певици си отиде от този свят. Мари Фредриксон е починала на 9 декември в дома си след дълго боледуване”, съобщават близки на звездата. Фредриксон се е борила 17 години с рака. През 2002 година тя е диагностицирана с тумор на мозъка. Тогава лекарите даваха само 20% шанс на певицата да оцелее, но тя се възстанови след дълъг курс на лечение.

През 1986 г. Мари Фредриксон и Пер Гесле сформират Roxette с амбицията да завладеят света на музиката и в същото време да се забавляват. Те започват своята успешна кариера с поредица от хитове – Neverending Love, Soul Deep, I Call Your Name. Дебютният албум Pearls of Passion е истински пробив. В родната Швеция заглавието получава мултиплатинен статус.

След това идват и тоталните хитове – Listen To Your Heart и It Must Have Been Love, като втората песен е включена веднага в саундтрака на любимия на всички поколения филм „Хубава жена“.


Share Follow

Leave A Reply