Кубрат Пулев вече е лейтенант от резерва на Въоръжените сили на Република България. Пагоните му връчи министърът на отбраната Красимир Каракачанов в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на спорта.

„За мен това е огромна чест. Ще ми даде още по-голямо самочувствие, но и отговорност. Да си част от Българската армия е престиж. Готов съм да съдействам на армията и за подобряването на физическата подготовка на военнослужещите. Защо не? Има какво да се предаде и има какво да им дам“, обяви Кобрата.

снимка: БГНЕС

Кралев връчи наградите на трите най-добри военни клуба. Победителят беше определен на база комплексното класиране от трите Държавни военни първенства на Националната военна спортна федерация. Наградата за най-добър спортен клуб взе Военен университетски спортен клуб “Васил Левски” – гр. Велико Търново. Втори се наредиха представителите на Военноморски спортен клуб “Варна”, а призовата тройка допълни Военен спортен клуб “Стрямци-61” – гр. Карлово.
Министър Каракачанов награди победителя в категория “Най-добър спортист на Министерството на отбраната”. На първо място беше класиран лекоатлетът майор Илия Куцаров от военно формирование 22800-София.

снимка: БГНЕС

“За мен е чест за поредна година да бъда част от тази церемония. Спортът винаги е бил основна част от подготовката на българската армия. Благодаря за прекрасното сътрудничество, което имаме с Министерството на отбраната. Работим отлично както с Центъра за елитен спорт, така и с Националната военна спортна федерация и им благодаря за прекрасните резултати, които постигнахте през тази година. Какво е нивото на българския военен спорт ясно може да се види от резултата на майор Илия Куцаров , който е най-добрият български маратонец и то не за първа година. Той е по-добър от всички останали атлети, които се занимават професионално само с атлетика. Пожелавам Ви да бъдете здрави, да нямате травми, да реализирате потенциала си”, заяви министър Красен Кралев при обръщението си към военните спортисти.

снимка: БГНЕС

От името на Националната военна спортна федерация вицеадмирал Емил Ефтимов благодари на спортния министър за доброто партньорство и помощта, която оказва ММС на федерацията.
По време на церемонията в зала “Тържествена” на Министерство на отбраната професионалният боксьор Кубрат Пулев беше повишен в ранг лейтенант от резерва на Въоръжените сили на Република България. Пагоните му връчи заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
Награда за златния си медал в кат. до 81 кг в турнира по джудо на VII Световни военни игри, които се проведоха в китайския град Ухан, получи Ивайло Иванов.

снимка: Министерство на спорта

снимка: Министерство на спорта


Share Follow

Leave A Reply