Празниците са предпочитано време за пътуване за повечето хора. И тази година автобусни превозвачи и БДЖ осигуряват допълнителни места. Извънредните автобуси, които превозвачи са осигурили, ще пътуват по най-натоварените маршрути в страната, обяснява изпълнителният директор на Централната автогара в София Иван Мирославов: „За Варна и Бургас, Пловдив, Кърджали, Смолян и Северозападна България“.

Над 28 хиляди и допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници осигурява „БДЖ Пътнически превози“. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната: „Това са предимно София-Варна, София-Видин, София-Пловдив, където се очакват най-големи пътувания с железопътен транспорт, респективно в последните почивни дни и най-вече на 5-ти януари към столицата и големите градове влаковете ще се движат с увеличен брой вагони“, посочи. инженер Ивайло Георгиев.

снимка: qunegond.wordpress.com/

От „БДЖ Пътнически превози“ съветват гражданите предварително да потърсят подробна информация за влака, с който желаят да пътуват, както и да избягват да купуват билети в последния момент.


Share Follow

Leave A Reply