Премиерът Бойко Борисов е разговарял с Иванка Тръмп на Световния икономически форум във Давос. За това се похвали самия той в социалните мрежи.

Иванка Тръмп е в Давос като част от официалната делегация на Белия дом, а двамата с премиера са се срещнали сред речта на баща ѝ – президентът на САЩ Доналд Тръмп пред делегатите.

В рамките на форума българският премиер разговаря и с премиера на Хърватия Андрей Пленкович и с президента на Косово Хашим Тачи, както и с президента на Полша Анджей Дуда и с с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

„Трябва да покажем, че на Балканите сме пораснали. И затова бъдещето на страните от Западните Балкани минава през европейската им интеграция“, заяви Борисов пред тях двамата.

Подкрепа за членството на Северна Македония в ЕС отново беше заявена от българския министър-председател по време на разговора му с министъра на външните работи югозападната ни съседка Никола Димитров.

Борисов се срещна и със словенския премиер Марян Шарец, както и с председателят на Европарламента Давид Сасоли. Акцентите в него – Предизвикателствата пред Европа, Европейският зелен пакт и новата многогодишна финансова рамка на ЕС.

Проведена бе и двустранна среща между Борисов и премиера на Грузия Гиорги Гахария. Акцент в разговора са били двустранните отношения между София и Тбилиси, както и възможностите за сътрудничество в сферата на транспорта и енергетиката. „България ще продължи да споделя своя опит в направление ЕС и НАТО, както и цялостно в процеса на провеждане на демократични реформи в Грузия“, заяви на срещата Борисов.


Share Follow

Leave A Reply