“Искаме вотът да мине.ГЕРБ трябва да понесат отговорност за това, което са направили.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия. Тя уточни, че за 10 години цената на водата е увеличена 300 пъти. Според нея арестът на Нено Димов е ход за потушаване на напрежението. Целта на вота е да намерим смислен разговор за решаване на проблема. Вотът вече има своя смисъл. Вече дава резултат. Нямаше да се предприемат всички тези мерки, които правителството предприе”, каза лидерът на БСП. Според Нинова в момента те отклоняват вниманието с въпрос като “те с кого ще управляват”. “Днес темата, която е важна, е отговорността”, каза лидерът на БСП.

По думите й при евентуален служебен кабинет, той трябва да положи всякакви усилия за справяне на кризата в Перник.”Проблемът е национален – има го в Шумен, Ботевград и други градове”, допълва тя. Нинова заяви, че уважава, това което вчера каза Йорданка Фандъкова, а именно, че една криза не може да се потушава с потенциална нова криза. По думите на лидера на БСП решението за създаване на холдинга, е паническо и поражда повече въпроси, отколкото отговори. Този холдинг няма да обхване цялата система. Той ще обхване 50-60% от нея. Не се решава въпроса. Големи ВиК дружества остават извън него. Няма експертиза за какво ще отидат отпуснатите 1 милиард лева. Тези пари ги няма в бюджета”.

Тя посочи, че БСП са поканили всички големи известни авторитетни хидроинженери, които навремето са строили тези съоръжения, които знаят къде има опасности, какво да се избегне, къде може да има връзки. “Първо трябва да се ремонтира стената на язовира, за да се избегне евентуален друг проблем”, добави още Нинова.


Share Follow

Leave A Reply