11 души загинаха при пожар в дървена барака в сибирското село Причулимски. Регионалните власти съобщиха, че огънят е избухнал във вторник сутринта и уточняват, че постройката е била негодна за живеене, предаде БГНЕС. „Хората живееха в постройка, която не е била предназначена за живеене и освен това имала решетки на прозорците. Разследващите ще установят причината за пожара и виновните ще бъдат наказани”, каза областният управител Сергей Жвачкин, който посети мястото на инцидента.

снимка: vestnikkavkaza.net

По предварителна информация 10 от жертвите са от Узбекистан. Двама души успели да се измъкнат невредими. Жвачкин нареди на длъжностните лица да извършват проверки за пожарна безопасност на подобни обекти в региона. Започнато е разследване за причиняване на смърт по непредпазливост. Властите в Узбекистан заявиха, че работят за идентифициране на жертвите.

Смъртоносните пожари често убиват работници мигранти в Русия, живеещи в тесни и опасни жилища. По-рано този месец осем виетнамски работници – мигранти, загинаха при пожар край Москва.


Share Follow

Leave A Reply