Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди „натрапчивите прорци на гибелта“, които предупреждават, че света е изправен пред огромна климатична криза по време на своето обръщение на Световния икономически форум в швейцарския курорт в Давос, на който присъства и шведската активистка Грета Тунберг, предава AFP.

снимка: ЕПА/БГНЕС

„Трябва да отхвърлим посланията на натрапчивите пророци на гибелта и техните предсказания за апокалипсис“, заяви Тръмп, часове след изказването на Тунберг, че правителствата „на практика не правят нищо“, за да предотвратят промените в климата.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Тръмп обяви и готовността на страната му да преговаря с Великобритания относно условията на търговско споразумение между страните след Брекзит, предаде TACC.

“Очакваме с нетърпение преговорите за ново голямо споразумение с Обединеното кралство. Те имат прекрасен нов премиер, който наистина иска да сключи сделка”, каза той, визирайки Борис Джонсън.

снимка: thesrpskatimes.com

Великобритания трябваше да напусне ЕС на 29 март 2019 г., но датата многократно се отлага и сега страната ще трябва да напусне Европейския съюз в края на този месец. След извършването на Брекзит британското правителство ще трябва да сключи търговска сделка със САЩ, съгласно която кралството ще поддържа икономически отношения с Вашингтон като независима от Брюксел държава.


Share Follow

Leave A Reply