“В някои окръжни прокуратури има образувани досъдебни производства за нередности по съхранението, вноса и обработката на отпадъци”. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в отговор на депутата от БСП Иван Иванов за проблемите с ВиК дружествата и отпадъците.

Младен Маринов обясни, че проверките назначени от главният прокурор по отношение на язовирите и ВиК дружествата, целят да се проверят състоянието им. “От една страна по отношение на тяхната финансова стабилност и управлението на самите дружества. От друга страна да се провери тяхната сигурност“, коментира още Маринов. „Проверките вървят, в момента се обобщава информацията. След като я обобщим, ще бъде предоставена на премиера и главния прокурор”, коментира още министърът.

„По отношение на отпадъците и мръсния въздух, оказваме съдействие на всички компетентни институции. По отношение на отпадъците е разпоредена проверка и тя върви. В някои окръжни прокуратури има образувани досъдебни производства по отношение нередности по съхранението, вноса и обработката на тези отпадъци. Когато сме готови, ще запознаем обществото“, уточни още министърът.


Share Follow

Leave A Reply