Двайсет и шест са вече починалите в Китай от новия коронавирус, предадоха световните агенции, като се позоваха на данни на властите. Броят на заразените в страната е достигнал 849. 177 пациенти са в тежко състояние. 34 души са излекувани и вече са изписани от болница, съобщи ТАСС. Регистрирани са и 1072 предполагаеми случая на заболяването.

снимка: БГНЕС

Днес бе потвърден първият смъртен случай, причинен от новия вирус извън централната китайска провинция Хубей, от чийто главен град Ухан тръгна заразата в края на миналата година, отбелязва АП. По-късно днес бе регистриран втори смъртен случай извън Хубей – в североизточната провинция Хейлунцзян, която граничи с Русия, съобщи ТАСС.

снимка: Getty Images

Към днес китайските власти поставиха под карантина най-малко осем града с общо население от около 25 милиона жители в безпрецедентен опит да спрат разпространението на смъртоносния нов вирус в периода около Лунната нова година, когато пътуват милиони хора. Всички те се намират в централната провинция Хубей, като сред тях е и 11-милионният Ухан.

снимка: ЕПА/ БГНЕС

Новият вирус се появи в Ухан в края на миналата година и се разпространи в други китайски градове, сред които столицата Пекин и мегаполисът Шанхай, специалните административни райони Хонконг и Макао, както и в Съединените щати, Тайван, Тайланд, Южна Корея, Япония, Филипините, Сингапур и Виетнам.


Share Follow

Leave A Reply