“Досега правителството беше вредно, сега е риск за България – всяка промяна към по-добро минава първо през оставката му”. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на представяне на мотивите по вота на недоверие. Нинова обясни, че вотът на недоверие на правителството на ГЕРБ и “Обединени патриоти” е предизвикано от провала в областта на опазване на околната среда и водите. По думите й този провал застрашава живота и здравето на гражданите, мотивите са пряко свързани с безхаберие, некомпетентност и корупция в правителството на “Борисов” 3. “Кризата не е природно бедствие, а управленско”, подчерта лидерът на БСП.

снимка: БГНЕС

“Третото доказателство за провала са фактите. Официално 350 хил. души в цялата страна, но с частичните спиране на вода в нови и нови градове 500 хил. са на режим на вода. На първите места сме в Европа по мръсен въздух и вече сме осъдени от съда на ЕС за това. Очакват се санкции, които ще плащате вие всички уважаеми български граждани. Световната здравна организация в свой доклад пише за България, че 15 хил. души умират преждевременно от замърсения въздух”, изтъкна лидерът на БСП. По думите й всеки ден ставаме свидетели на откриване на нови и нови боклуци. “Красива България беше превърната от правителството на Борисов в сметище”, каза Нинова.

снимка: БГНЕС

Нинова коментира истинските причини за вота на недоверие. “След 10 години управление на ГЕРБ, похарчени приблизително 3 млрд. лв. загубата на вода се е увеличила от 60 на 61 %. Защо? И къде отидоха парите, инвестирани уж за подновяване на мрежата?”, попита тя и уточни, че за 10 години е увеличавана цената на водата, а гражданите получават мръсна и негодна за пиене вода. По думите й няма смислени и логични отговори.

снимка: БГНЕС

Според лидера на БСП кризата в Перник е създадена умишлено заради изборите. “Необходими са конкретни, умни и мъдри, професионални експертни решения ,но паникьосани от общественото напрежение, продължавате с грешките и рискувате много. Вие създадохте тази криза, сега имитирате решения и рискувате много. Продължавате да заблуждавате хората, че може да се реши проблема за 45 дни. Вчера ваш министър обяви, че не само няма тръби, а тепърва ще се произвеждат. Бъдете обективни и истински с хората. Нека калинките да замълчат и да говорят експертите”, изтъкна тя. Корнелия Нинова заяви, че БСП предлага алтернатива. “Моля ви чуйте ни този път. Не казвайте, че плашим хората и всяваме страх и паника. Чуйте гласа на разума, той не е политически, той не е на БСП, той е на хората, които разбират”, коментира още Нинова. Според нея с решението за “Белмекен” ще предизвика криза в енергийната система. Според нея, каквото и да се прави за Перник, трябва да се подмени водопреносната мрежа. “Създадохте криза, имитирате решения, има опасност да създадете нова, изобщо цялото управление на ГЕРБ е управление на кризи. Рисковете не са в природа, не са в преносната мрежа, правителството на Борисов вече е риск за България. Досега беше вредно, сега е риск за България. Оставането му на власт гарантира нови кризи. Всяка промяна към по-добро минава първо през неговата оставка”, каза тя.


Share Follow

1 коментар

  1. Pingback: Info7: Хазарт, футбол и политика, пореден вот на недоверие и довиждане Британия

Leave A Reply