На 26 януари от 12.00 ч. зад блок 451 в “Младост” 4 се готви протест, в който се очаква да вземат участие над 400 семейства, съобщават организаторите на събитието.
“Жителите на 4 блока, с над 400 апартамента, излизаме на протест, тъй като от районната администрация ни разтакават за санирането на блоковете ни”, се казва в съобщението им.

Техните настоявания са кметът на район “Младост” да приключи процедурата на избраните изпълнители, които е трябвало да санират блоковете им.

“Не приемаме оправдания, с които кметът иска да започне процедурата за избор на изпълнител отново”, посочват недоволните граждани.

“Процедурата по санирането на бл. 451, бл. 457, бл. 220А и бл. 213 сме започнали още преди пет години. В момента са приключили всички процедури и има избрани изпълнители за четирите блока, като очаквахме да започне строителството всеки момент, но кметът на Района – арх. Стефан Стефанов ни изненада с решението си да започне процедурата по избор на изпълнител отново, оправдавайки се с дребни пропуски на негови служители”, се казва в съобщението на организаторите на протеста.

“Жителите, които ще протестираме не симпатизираме на нито една политическа сила и протестът ни не е политически – за нас е важно администрацията де се води главно от интересите на гражданите си”, посочват още те.


Share Follow

Leave A Reply