30-годишен мъж от Монтана е привлечен като обвиняем по делото за източването на 1 милион лева от клон на банка във Варна. Той е вторият обвиняем по воденото досъдебно производство срещу банковата служителка Невена Йорданова. На мъжа е повдигнато обвинение за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Наложена му е мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

снимка: cdn.moneycrashers.com

38-годишната банкова служителка е в ареста от края на ноември миналата година, след като стана ясно, че е присвоила над 1 млн. лева от сметки на вложители. Усвоените от нея средства в периода от 1 януари 2018 г. до 21 ноември 2019 г. били превеждани на мъж, с когото банковата служителка се запознала в интернет. По време на виртуалната връзка тя изпращала с колети на куриерска фирма присвоените средства. Изпращала и лични средства, включително и изтеглени от нея и нейни роднини кредити.

Между нея и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Пред разследващите тя обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми с лихвари. Младата жена разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж негов братовчед. Впоследствие се оказва, че това е истинското му име. Разследването на досъдебното производство е възложено на екип от следователи от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна.


Share Follow

Leave A Reply