Доживотна присъда без право на замяна постанови Сливенският окръжен съд на 21 – годишния Мартин Трифонов за убийството на 7- годишната Кристин от село Сотиря. Убийството бе извършено на 15 август миналата година по особено жесток начин и бе придружено с блудствени действия. Присъдата бе посрещната с аплодисменти от присъстващите в съдебна зала. Съдът уважи и гражданските искове на стойност 600 000 лв., предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете. Присъдата на Трифонов ще бъде изтърпяна при първоначален специален режим.

снимка: БГНЕС

Делото се гледа по съкратената съдебна процедура. На днешното второ заседание бе изслушано вещото лице – съдебният лекар д-р Тома Чаушев, извършил аутопсията. Според показанията на патоанатома, травмите на детето и в частност черепномозъчната, са били несъвместими със живота, и дори да му е била оказана лекарска помощ, Кристин нямало да оцелее. Изслушани бяха и свидетелите на гражданските ищци – на бабата, дядото и майката на детето. Четиримата свидетели, близки на семейството и работодатели, заявиха, че семейството е покрусено след смъртта на детето.

снимка: БГНЕС

Не бе поискано представяне на нови доказателства. Мартин Трифонов отново не даде обяснение за постъпката си. Прокурорът и близките на Кристин поискаха доживотна присъда без право на замяна, а защитникът на Мартин Трифонов и самият той – за по- лека присъда, предвид възрастта на подсъдимия и за да има време да се поправи. Като причина за действията на Трифонов бе посочен животът, който той е водел и това, че той има бисоциално личностно разстройство, но въпреки това е осъзнавал какво прави. Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок пред Апелативен съд – Бургас. Защитникът на Трифонов не пожела да застане пред медиите и да обясни, дали ще обжалва постановлението на съда.


Share Follow

Leave A Reply