Димитър Желязков-Очите ще бъде отведен под конвой в Бургас на 1 април за разпит в процеса срещу бизнесмена и общински съветник Бенчо Бенчев, обвинен в укриване на Очите в Истанбул. Това постанови днес състав на Районния съд в града. Желязков в момента се намира в софийския затвор, а показанията му са възлови за изхода от делото срещу Бенче.

снимка: БГНЕС

Според прокуратурата на 2 август 2018 година Бенчев е организирал транспорта на Желязков с лек автомобил от Солун до Истанбул и му е предоставил стая в хотел, резервирана на негово име.
„Невинен съм“, заяви общинският съветник днес. Бенчев е обвинен за укривателство и незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, открити в къщата му в Бургас, а с решение на съда е на свобода срещу парична гаранция от 50 000 лева.

снимка: temida.tv

Съдът уважи искането на защитата му да бъде свалена забраната да напуска страната заради здравословни проблеми. Бенчев страда от Паркинсон и сънна апнея и по думите на адвоката му рестриктивната мярка го лишавала от правото му да провежда лечение в болница с висококвалифицирани специалисти в Истанбул. С решение на магистратите на общинския съветник ще бъде дадена възможност да излезе извън България до 31 март, за да се лекува в чужбина. На 1 април той ще трябва да се яви на поредното заседание по делото в Бургас.


Share Follow

Leave A Reply