Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с кабинета си и с други държавни служители, малко след атаката срещу турски военнослужещи в сирийската провинция Идлиб, предава Anadolu Agency. Преди дни турското военно министерство излезе с изявление, в което се посочваше, че сирийските правителствени сили са атакували един от техните военни постове в северозападната провинция Идлиб, убивайки петима войници и ранявайки още петима.

снимка: БГНЕС

На срещата беше решено, че на това нападение, извършено от сирийските правителствени сили, ще бъде отговорено колкото е възможно повече пъти. На срещата присъстваха множество служители в кабинета в Анкара, включително вицепрезидентът Фуат Октай, външният министър Мевлют Чавушоглу, министърът на отбрана Хулуси Акар и ръководителят на генералния щаб на турската армия Яшар Гюлер.

снимка: БТА

Участващите в срещата се съгласиха, че подобни атаки няма да попречат на Турция да изпълнява своите цели в Сирия, включително предотвратяването на ескалация и конфликт, опазването на границите и на нова вълна от мигранти.


Share Follow

Leave A Reply