“Хазартът на Васил Божков винаги е бил под чадъра на БСП”, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание във връзка с декларацията на БСП в пленарната зала. Симеонов посочи, че изявлението на БСП е „империята отвръща на удара“. Според него империята е не само БСП, а и ДПС, както и на една национална телевизия. „Това е част от мащабната битка срещу престъпното организиране и провеждане на хазартните игри в България. Нищо друго. Не става въпрос за лична позиция на г-н Кутев, не става въпрос за позиция на БСП, а за един пореден епизод от битката срещу хазарта на Васил Божков“, каза още Симеонов.

снимка: БГНЕС

“Миналата седмица бяха гласувани промените в закона. Кой не го подкрепи – БСП и ДПС. Кадри на БСП, народни представители на БСП, винаги са били на хранилка на Божков“, коментира още лидерът на НФСБ. Той посочи при обсъждането на Закона за хазарта в Бюджетна комисия представители на БСП изключително агресивно и активно е реагирала на отделните текстове.

снимка: БГНЕС

“БСП получиха много сериозна подкрепа от страна на руската държава чрез шефа на външно разузнаване на Русия, който поиска освобождаване на Божков”, каза лидерът на НФСБ. “Буквално от часове се появи и беше осветлен един от най-сериозните играчи в тази империя. Един от най-сериозните участници – Русия. Както знаете, вчера Сергей Наришкин, шефът на Външното разузнаване на Русия, поиска освобождаването на Васил Божков без каквото и да е основание от шейха на Дубай. Как ще се развиват събитията, не мога да предрека, но това е една тежка и опасна битка, която се води. В тази битка БСП виждате на коя страна застава”, обяви още Симеонов.

снимка; БГНЕС

“Именно това обяснява защо точно днес беше прочетена тази декларация, призоваваща за запазване на свободата на словото и упрекваща ме в нарушаване на демокрацията и всякакви други грехове. Знаете, бързата реакция на БСП. Много често в зала по повод на конкретно изказване, те правят декларация. На тях не им трябва много време да направят декларация. Моето изявление беше във вторник сутринта по БНТ, а защо в петък сутринта се прави декларация срещу това мое изявление – три дена по-късно. Не е много логично, вие познавате поведението и манталитета на тази парламентарна група”, коментира Симеонов.


Share Follow

Leave A Reply