Съдът остави за постоянно в ареста мъжа, обвинен, че е обрал банковия клон на столичния булевард „Цар Борис III“ на 12 февруари. В съдебната зала стана ясно, че обирът е извършен с пластмасов пистолет. Обвиняемият Константин Чапкънов не призна вина, но даде сведения къде е изхвърлил пластмасовия пистолет и маската, предава телевизия Европа

снимка: patheos.com

Един от банковите обири в София през седмицата бил извършен с пластмасов пистолет. Това стана ясно по време на гледането на мярката на обвиняемия Константин Чапкънов – син на скулптура Георги Чапкънов. Константин е завел полицаите до контейнера, в който е изхвърлил пистолета играчка. Там бил и чорапът, който той нахлузил на главата си при грабежа. Показал им и част от парите, които скрил в ателие. Не признал обаче вината си. Защитата на Чапкънов поиска домашен арест – защото Чапкънов бил шизофреник.

снимка: www.lucipost.com

Докато извършвал грабежа, Константин Чапкънов не носил ръкавици и оставил отпечатъци. Константин Чапкънов имал и предишни осъждания с изтекла давност за държане на наркотици.


Share Follow

Leave A Reply