Язовир „Студена“ според мен е източен неправомерно и не го е изпил министър Димов. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров в интервю за предаването „Тази събота“ по БТВ.

снимка: БГНЕС

„Категоричен съм. И при него проблемът е като при всички други язовири трябва – да има разходомер. Била е издадена заповед да се намали потреблението и когато са отишли да видят дали се спазва заповедта, водомерът е бил махнат с претекст, че е чужд. В края на месеца се оказа, че ползват старото потребление. В момента ние сме издали водоползване, спрели сме всички промишлени предприятия“, заяви Димитров.

снимка: БГНЕС

„В момента промишлеността плаща цената със собствено водоползване, за да има повече питейна вода за населението и така е редно. Склонен съм да мисля, че от Топлофикация просто са пропускали крана, защото количеството е изключително незначително. „Стомана-Перник“ малко повече. Аз и двете дружества ще ги глобя, но това, което ми е крайно неприятно, е, че когато имат проблем, те го хвърлят на други министерства. Глобата мисля да бъде около 2000 лв. Факт е, че когато помпиш с помпа вода, ти излиза много по-скъпо отколкото, когато идва от язовира, но не може да източиш язовир, за да изкараш хората на улицата и да ти поемат дълговете. Друг проблем е, че ние събираме вода от всички водоползватели и правим фонд, с който помагаме на същите водоползватели“, посочи министърът.

снимка: БГНЕС


Share Follow

Leave A Reply